AGENDA
L’exposició centra el seu focus en l’origen de l’actual Levante UD, desconegut per bona part de la població. És producte de la fusió del Gimnástico FC, vinculat al Patronat de la Joventut Obrera, i el Levante Foot-ball Club, que van passar a ser la Unión Deportiva Levante-Gimnástico (UDLG), i després la seua ràpida transformació en el Levante UD. Serà interessant mostrar els motius que van portar a la creació d'aquest nou equip i la problemàtica social que va suscitar.
El Museu de Prehistòria de la Diputació de València ens ofereix en la sala dedicada a les societats caçadores i recol·lectores els testimonis materials de les primeres gents que van habitar les terres valencianes. La presentació d’aquests testimonis es el fruit de la intensa labor desplegada pel Servei d’Investigació Prehistòrica i el seu Museu des de la seua creació, en 1927, que comprèn les campanyes d'excavacions, les recerques interdisciplinàries i els treballs de conservació i difusió. Tot això es tradueix en les col·leccions del Museu, de gran valor científic i patrimonial, com són les restes antropològiques, els utensilis de pedra o d’os, les creacions artístiques, la fauna i la flora, que ens parlen directament i indirecta d'aquelles societats i el seu món.
Triareu quatre peces del neolític a l’edat del bronze i amb elles descobrireu algunes curiositats de les col·leccions del Museu.
Reserva d'entrada dijous anterior a la realització de les visites guiades.
Reserva màxima de dues entrades per persona
Caldrà el seu registre com a nou usuari abans de realitzar la seua reserva de la visita.
Els valencians tenim una rica tradició oral arreplegada entre altres per Enric Valor, Josep Bataller, Ximo González Caturla, etc., que ens defineix com a poble i que parla de la nostra idiosincràsia, del nostre caràcter i dels costums i tradicions. I cal continuar mantenint-la, contant tots aquells relats de la tradició per tal que no es perden i s’obliden. Contes participatius per a passar una bona estona recordant com passaven por i es divertien els nostres avantpassats.
Les entrades es podran retirar en el punt d'informació del Centre Cultural La Beneficència, des de mitja hora abans de cada funció. Màxim 5 entrades per grup familiar, amb almenys un/a xiquet/a. Se subministraran entrades fins a completar l'aforament.
Podràs obtindre les teues entrades de forma anticipada:
a través de la web www.labeneficencia.es i en el punt d´informació de dimarts a diumenge
Dimarts 13 juny
11:00h
Saló Alfons el Magnànim
Concert Coral,
Podràs obtindre les teues entrades de forma anticipada :
1) acostant-te al vestíbul de la Bene de dimarts a diumenge i de 10 a 20h
2) a través de la web www.labeneficencia.es
Podràs obtindre les teues entrades de forma anticipada
1) acostant-te al vestíbul de la Bene de dimarts a divendres de 10 a 20h i dissabte de 10:00h a 17:00h
2) a través de la web www.labeneficencia.es
Podràs obtindre les teues entrades de forma anticipada
1) acostant-te al vestíbul de la Bene de dimarts a dissabte de 10 a 20h i diumenge de 10:00h a 18:00h
2) a través de la web www.labeneficencia.es
Triareu quatre peces de les sales d’exposició i amb elles descobrireu algunes curiositats de les col·leccions del Museu.
Reserva d'entrada dijous anterior a la realització de les visites a la carta.
Reserva màxima de dues entrades per persona
Caldrà el seu registre com a nou usuari abans de realitzar la seua reserva de la visita.
Música,
Folklore
i tradicions
Podràs obtindre les teues entrades de forma anticipada
1) acostant-te al vestíbul de la Bene de dimarts a dissabte de 10 a 20h i diumenge de 10:00h a 17:00h
2) a través de la web www.labeneficencia.es
La Diputació de València, amb la Delegació de Memòria Històrica i l’Àrea de Cultura, amb els Museus de Prehistòria i L’Etno, han produït dues exposicions, una publicació i un programa d’activitats culturals, que volen contribuir a la veritat, la justícia i la reparació de la memòria de les persones afusellades al cementeri de Paterna entre 1939 i 1956. S'ha dedicat una especial atenció a les víctimes i els seus familiars.
A través de distints espais i èpoques, ens porta del passat al present, de les cases i les còmodes tancades al cementeri de Paterna i a l'interior de les fosses, de les vivències de diverses generacions al patiment d'homes i dones represaliades per la seua manera de pensar i viure, per defensar el govern legítim o per la seua militància política.